joi

28 martie, 2024

18 aprilie, 2017

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului discută marţi revocarea din funcţie a şefului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu.

Motivul invocat pentru revocarea lui Mișu Negrițoiu este modul în care ASF a gestionat criza de pe piaţa RCA din 2016, în conformitate cu un raport al comisiilor economice şi de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului din octombrie anul trecut.

Decizia conducerilor celor două Camere vine la câteva zile după ce preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, l-a acuzat pe Mişu Negriţoiu că ar fi fost la originea zvonurilor că statul intenţionează naţionalizarea fondurilor de pensii obligatorii administrate privat (Pilonul 2 al sistemului naţional de pensii).


Președintele al Comisiei economice, industrii și servicii din Senat, Daniel Zamfir, a „făcut o adresă, acum două săptămâni (în 6 aprilie), către Biroul permanent al Senatului, prin care am cerut să ia act de faptul că încă de anul trecut, cele patru comisii, economică și buget-finanțe, de la Camera Deputaților, respectiv Senat, au decis în unanimitate demiterea lui Mișu Negrițoiu”, a declarat senatorul, pentru DCNews.

Pentru revocarea președintelui ASF este nevoie de o aprobare a plenului reunit al celor două camere parlamentare și presupune convocarea acestuia, pentru care ar exista, în prezent, majoritatea care lipsea astă toamnă.

Liviu Dragnea a ameninţat joi conducerea ASF în întregimea sa, că va fi demisă de Parlament, după ce NN Pensii și-a avertizat, marți, participanții la fondul de pensii NN, că trebuie să se țină la curent cu informațiile pe subiectul în cauză.

A doua zi, vineri, ASF a amendat societatea de administrare NN Pensii, a retras autorizația președintelui acesteia și a emis ulterior un comunicat înn care Mișu Negrițoiu a negat implicarea sa în scandal și a afirmat că Statul nu poate naționaliza conturile participanților la Pilonul 2, ci poate cel mult transfera administrarea fondurilor de pensii din sistemul privat în sistemul public.


 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: