marți

19 martie, 2024

23 mai, 2018

Comisia Europeană a transmis României și Ungariei, miercuri, avertismente pentru că ambele înregistrează în continuare o deviație semnificativă de la traiectoria de ajustare către obiectivul bugetar pe termen mediu (MTO) din 2017. Comisia propune Consiliului în cazul României să emită o decizie în acest sens și să recomande măsuri în 2018 şi 2019.

”Comisia a adresat un avertisment Ungariei şi României cu privire la existenţa unei abateri semnificative de la traiectoria de ajustare  către obiectivul bugetar pe termen mediu (MTO) în 2017. Comisia propune Consiliului să adopte o recomandare pentru Ungaria de a lua măsuri adecvate în 2018 în vederea corectării acestei deviaţii semnificative. Pentru România, care este deja supusă unei proceduri de deviere semnificativă, Comisia recomandă Consiliului UE să emită o decizie privind faptul că nu a luat mpsuri eficiente şi o recomandare de a lua măsuri în 2018 şi 2019 pentru a corecta abaterea semnificativă”, precizează Comisia Europeană într-un comunicat.

Comisarul european pentru Finanţe, Pierre Moscovici, a declarat, miercuri, că a fost transmis un mesaj puternic României şi Ungariei, care trebuie să ia măsuri pentru corectarea abaterilor de la MTO.


”Franţa iese din procedura deficitară excesivă după nouă ani. Pentru prima dată de la crearea monedei unice, toate ţările din zona euro vor avea un deficit sub 3% din PIB în 2018. A fost nevoie de politici fiscale responsabile pentru a aduce ţările UE în acest punct şi trebuie să ne asigurăm că responsabilitatea rămâne numele jocului în viitor, de aceea adresăm un mesaj puternic Ungariei şi României că ar trebui să ia măsuri pentru anul acesta şi, în continuare, să corecteze o abatere semnificativă de la obiectivele lor fiscale. Prevenirea este mai bună decât vindecarea şi timpul pentru a preveni problemele grave emergente este acum, când economia este puternică”, este citat comisarul european.

Chestiunea este menționată inclusiv în recomandările de țară emise miercuri în cadrul Semestrului European. În cadrul discuțiilor privind următorul cadru financiar multianual al UE a fost emisă ideea ca implementarea recomandărilor de țară să devină obligatorii pentru statele membre.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Economia României a suferit în ultimul deceniu unele dintre cele

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: