vineri

29 martie, 2024

11 aprilie, 2018

Codul fiscal va fi evaluat ”articol cu articol”, până la finalul anului urmând a fi aduse ultimele modificări, a anunţat miercuri ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, la finalul conferinţei ”Semestrul European: Raportul de ţară pentru România 2018”, organizată de Reprezentanța CE.

„Până la jumătatea anului, facem o analiză a Codului Fiscal, vom lua articol cu articol şi vom simplifica. La finalul anului vom veni cu o ultimă modificare. Sunt şi modificări care sunt obligatorii de făcut”, a declarat ministrul Teodorovici.

El spune că urmărește să elimine toate disfuncţionalităţile Codului fiscal deoarece ”unele lucruri nu sunt în regulă şi mai multe lucruri se vor schimba”.


„De exemplu, firmele sub 100 milioane lei sunt obligate să plătească TVA-ul în vamă, iar cele de peste 100 milioane lei, după ce şi-au vândut produsele. Asta este o piedică pentru companiile noastre, care sunt sub acest plafon”, explică Eugen Teodorovici, care precizează că acest lucru trebuie schimbat.

Alte modificări preconizate se referă la măsuri de descurajare a „nemuncii”, inclusiv la nivelul unor ajutoare sociale.

”România trebuie să înceteze încurajarea nemuncii în primul rând și asta cred că este și apanajul unui partid de stânga. Nu este corect față de cei care lucrează și își țin familiile cu efort substanțial, deci o schimbare e obligatorie în zona de șomaj, de asistență socială și nu numai”, a precizat ministrul Teodorovici.

Astfel, de la 1 ianuarie 2019, ”vom avea un Cod fiscal nou, care să nu mai fie modificat”, a promis ministrul de Finanțe.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: