joi

18 aprilie, 2024

26 februarie, 2017

Cancelarul Angela Merkel și premierul chinez Li Keqiang

China a devenit în 2016 cel mai important partener comercial al Germaniei în 2016, întrecând Statele Unite, care se află pe locul trei, după Franţa, potrivit datelor citate de Reuters.

Importurile Germaniei din China şi exporturile în China au ajuns la 170 de miliarde de euro, potrivit datelor Biroului Federal de Statistică.

În 2014, China se afla pe locul trei, cu exporturi din Germania către China de aproape 100 de miliarde de euro și importuri puțin peste 100 de miliarde:


Aceasta este o veste bună pentru guvernul german, care şi-a propus să apere comerţul liber global după ce preşedintele Donald Trump a ameninţat că va impune tarife asupra importurilor, iar consilierul lui pe teme comerciale a acuzat Germania că profită de un euro subevaluat pentru a mări exporturile.

Sigmar Gabriel a denunţat dur accentele “naţionaliste” ale noului lider american, avertizând imediat după instalarea acestuia la Casa Albă că UE nu va fi obedientă, nu se teme şi ar putea îmbunătăţi relaţiile cu China şi Asia.

Germania va avea nevoie de o nouă strategie economică, orientată spre Asia, în cazul în care Administraţia Donald Trump va iniţia un război comercial cu China, a explicat vicecancelarul, al sfârșitul lunii ianuarie.


“Cred că trebuie să ne pregătim pentru un parcurs dur”, a afirmat Sigmar Gabriel într-un interviu acordat postului ZDF.

Întrebat despre avertismentele lansate de Donald Trump, inclusiv privind impunerea unor taxe vamale mari companiilor care fabrică autovehicule în Mexic şi le vând în SUA, Sigmar Gabriel, care este şi ministru al Economiei şi Energiei, a precizat: “Cred că vorbeşte extrem de serios. În discursul inaugural am auzit o serie de tonuri naţionaliste. Germania şi UE trebuie să rămână unite şi să îşi apere interesele”.

“Dacă Statele Unite vor iniţia un război comercial cu China şi cu toată Asia, noi, ca europeni şi germani, suntem parteneri comerciali corecţi. Europa şi Germania au nevoie de o strategie orientată spre Asia şi China, avem noi oportunităţi. Nu trebuie să fim obedienţi sau să ne temem”, a mai spus Sigmar Gabriel.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: