sâmbătă

20 aprilie, 2024

10 ianuarie, 2016

grafic bursa avere stocuri miliardariCei mai bogați 400 pământeni au pierdut cumulat 194 de miliarde de dolari în prima săptămână din 2016, din cauza turbulențelor de pe burse declanșate de China și a scăderii prețurilor petrolului, scrie Bloomberg.

Patruzeci și șapte de miliardari au pierdut cel puțin un miliard de dolari în timpul acestei săptămâni de început de an care s-a dovedit a fi cea mai grea pe care au traversat-o piețele din SUA după căderile din 2011.

Scăderea cumulată a fost de șapte ori mai mare decât cele 29 miliarde de dolari pierdute în primele cinci zile de tranzacționare ale anului 2015.


Cei 400 de miliardari din  Bloomberg Billionaires Index aveau împreună o avere de 3.700 miliarde de dolari, la sfârșitul săptămânii, comparativ cu 4.000 de miliarde în urmă cu un an.

bloomberg indice miliardari cadere 2016 inceput

Jeff Bezos (fondatorul Amzaon), miliardarul cu cele mai bune rezultate în 2015, a pierdut acum cel mai mult, averea sa contractându-se cu 5,9 miliarde de dolari în această primă săptămână din 2016, după ce acțiunile celui mai mare retailer online din lume au scăzut cu peste 10%.

El ocupă poziția a patra în topul celor mai bogați oameni, cu o avere de 53,7 miliarde, după ce și-a dublat anul trecut averea netă, grație rezultatelor bune ale companiei.


Averea celui mai bogat om de pe Terra, Bill Gates, s-a redus cu 4,5 de miliarde de dolari, până la 79,2 miliarde, în timp ce Amancio Ortega (Spania), al doilea cel mai bogat om, a pierdut 3,4 miliarde de dolari și deține acum 69,5 miliarde de dolari.

miliardarii lumii bloomberg scadere

Valoarea netă combinată a pierderilor celor 400 de miliardari din Indexul Bloomberg reprezintă 4,9% din averea lor totală, ceea ce indică un rezultat totuși mai bun decât cel înregistrat de piețele de capital în acest an (stocurile globale au scăzut cu 6,2%, săptămâna trecută,  potrivit Indexului ACWI MSCI) .

Printre cei 400 de miliardari au fost 11 care au câștigat în această primă săptămînă, mai scrie Bloomberg, inclusiv cinci moștenitori ai Wal-Mart Stores Inc.

Cei cinci Walton și-au majorat averea cu un total de 2,5 miliarde dolari, ținând cont că acțiunile au urcat cu peste 2 dolari.

Averea cumulată a celor 400 de miliardari se ridică la peste 3.700 miliarde dolari, adică echivalentul a PIB-ului Germaniei.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: