luni

22 aprilie, 2024

11 februarie, 2019

Bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale pe 2019 au intrat de luni în dezbaterea Parlamentului, votul final urmând să fie dat vineri, conform unui calendar stabilit sâmbătă de Birourile Permanente ale celor două Camere.

Parlamentarii au avut termen până luni, la ora 12:00, să depună amendamente.

Toate formațiunile politice au pregătit amendamente peste weekend: PMP a anunţat că are 2.500 de amendamente, Pro România va propune suspendarea subvenţiei acordate partidelor de la bugetul de stat.


Deşi s-a numărat printre cei care au lucrat la bugetul pe 2019, şi Liviu Dragnea a găsit ceva important de modificat: scăderea cu 525 milioane lei a bugetelor SRI, SPP și SIE, banii urmând să fie realocați unor programe de sănătate.

Calendarul adoptării în Parlament

Tot luni sunt programate şedinţe comune ale comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea, avizarea şi depunerea avizelor la Comisiile pentru buget, finanţe şi bănci, simultan având loc şi dezbateri generale la comisii

De marţi, de la ora 9:00, până miercuri, la ora 14:00, vor avea loc dezbateri în cadrul Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci cu ordonatorii principali de credite şi elaborarea rapoartelor asupra Proiectului Legii bugetului de stat şi a Proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, la ora 15:00 fiind aşteptată depunerea rapoartelor.

La aceeaşi oră, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului stabilesc  timpii de dezbatere în plen, iar o oră mai târziu este programată să se desfăşoare şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru dezbaterea şi adoptarea Proiectului Legii bugetului de stat şi a Proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, dezbaterile generale şi dezbateri pe anexe.


Vineri, este programat votul final asupra bugetului în plenul Camerelor reunite.

Conform Regulamentului şedinţelor comune ale celor două Camere, aprobarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat se face cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi la momentul votului.

După aceasta, cele două proiecte urmează să fie promulgate de preşedintele Klaus Iohannis.  Modificarea bugetelor serviciilor secrete față de varianta aprobată de CSAT ar putea genera un nou conflict între președinte și coaliția majhoritară.

Proiectul de buget pentru acest an, aprobat vineri în şedinţa de Guvern, prevede o creştere economică de 5,5%, un deficit bugetar de 2,55% şi atingerea unui număr al salariaţilor de 5,28 milioane.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: