joi

28 martie, 2024

30 septembrie, 2011

Grupul german Bosch discută cu Consiliul Județean Cluj posibilitatea deschiderii unei fabrici de componente auto la Jucu, a declarat, vineri, președintele CJ, Alin Tișe, într-un briefing de presă.

”Consiliul Județean este în discuţii şi în analiză cu un investitor strategic important, județul face parte din cercul restrâns de locaţii analizate de concernul Bosch. Locaţia este parcul industrial Tetarom, zona industrială. În prezent, se efectuează probe de sol şi se analizează locaţia şi posibilitatea de investiţie în această zonă industrială”, a spus Tişe.

În luna martie, premierul Emil Boc a avut o discuție, la Palatul Victoria, cu o delegaţie de reprezentanţi ai Grupului german Bosch, condusă de Rudolf Colm, membru al Comitetului Director, Robert Bosch GmbH, Stuttgart.


În discuții, premierul le-a spus investitorilor germani că ”până la sfârşitul acestui an, Guvernul are în vedere reducerea costurilor cu forţa de muncă pentru angajatori”, preciza atunci biroul de presă al Executivului.

Și mai înainte, premierul susținea că Guvernul avea să scadă contribuțiile la asigurările sociale, pe partea angajatorilor, începând cu jumătatea anului 2011, însă până în prezent măsura nu a mai fost anunțată.

Potrivit, însă, unor surse participante la discuțiile de atunci, de la Guvern, Bosch nu este interesată neapărat de reducerea controbuțiilor la asigurările sociale, care nu se putea face oricum cu mai mult de 3 puncte procentuale, de la 44% la 41%, însă din punct de vedere strategic germanii iau în discuție două amplasamente pentru o viitoare fabrică în România, la Cluj și la Blaj.

”Mai multe companii germane sunt interesate de România în acest moment. Bosch ia în calcul pentru o nouă fabrică în România parcul industrial de la Jucu, dar și Blajul, unde mai deține o fabrică”, au declarat sursele, pentru cursdeguvernare.ro.


Însă oriunde s-ar construi, noua fabrică Bosch nu va putea reface deficitul de locuri de muncă produs de plecarea Nokia din județul Cluj, de unde 2.200 de lucrători sunt trimiși în șomaj din martie 2012.

Potrivit datelor Guvernului, grupul Bosch avea în România, în anul 2010, un total de circa 1.135 de angajați, la puncte de lucru deschise în București, Timișoara și Blaj.

Pe site-ul companiei, Bosch România figurează cu 1.009 angajați, în cinci puncte de lucru și o cifră de afaceri de 161 de milioane de euro.

Articole recomandate:

Etichete: , , , , , , , , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: