vineri

29 martie, 2024

27 februarie, 2014

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, a declarat joi, la prezentarea bilanţului activităţii DNA, că 2013 a fost anul în care presiunile publice la adresa procurorilor au înregistrat „un trend puternic ascendant”.

Afirmaţia procurorului şef al DNA a fost confirmată de şeful SRI, George Maior, prezent la conferinţa de prezentare a bilanţului DNA.

Laura Codruţa Kovesi: “DNA a ajuns la un grad de maturitate”

Laura Codruţa Kovesi a arătat, în prezentarea bilanţului activităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că în 2013 a fost desemnată o nouă echipă managerială a structurii centrale şi au fost numiţi noi procurori şefi la nivelul unor structuri teritoriale.


De asemenea, anul trecut a fost modificată semnificativ competenţa DNA şi au fost adoptate acte normative importante, care au schimbat regimul instrumentelor investigative folosite în anchetele anticorupţie, a spus procurorul şef al DNA.

Principalele concluzii ale raportului:

  • A crescut cu aproape o treime numărul de cause şi de persoane trimise în judecată
  • Dintre cei 1073 inculpaţi trimişi în judecată, 303 persoane au ocupat funcţii de conducere, control, demnităţi publice ori alte funcţii importante.
  • Valoarea prejudiciului estimat în cauzele finalizate prin rechizitorii este de 250 milioane de euro
  • Peste 1.000 de persoane au fost condamnate definitive în dosare de corupţie (în creştere cu 41% faţă de 2012)
  • Urmare a activităţii DNA, au fost condamnaţi definitiv 10 magistraţi

La conferinţa în care a fost prezentat bilanţul activităţii DNA a participat premierul Victor Ponta, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, procurorul general al României, Tiberiu Niţu, adjunctul procurorului general, Codruţ Olaru, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Alina Bica, preşedintele ANI, Horia Georgescu, precum şi mai mulţi reprezentanţi ai ambasadelor.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: