Digitalizarea companiilor: Managerii văd beneficiile, dar nu și pericolul amânărilor. Majoritatea firmelor – nepregătite pentru provocările viitorului

Jumătate din managerii companiilor românești viabile nu consideră că transformarea digitală este cea mai mare prima prioritate a strategiei lor. Și, în marea lor majoritate,… Mai mult

09.07.2018

Evenimentul

Președintele a revocat-o pe șefa DNA

UPDATE 15.20: Prima reacție a lui Liviu Dragnea – Discuția despre suspendarea președintelui va continua Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că discuția despre… Mai mult

09.07.2018

Analiză

Repartizarea banilor de protecție socială: o evoluție. Mai puţin la familiile cu copii şi la şomeri, mai mult la pensionari

România a avut în anul 2016 venituri de protecţie socială care au însumat 116,14 miliarde lei dar cheltuielile privind protecţia socială s-au ridicat la doar… Mai mult

08.07.2018

I-a venit rândul Codului Administrației: răspundere mică pentru aleșii locali, putere mai mare la înstrăinarea patrimoniului, privilegii

Camera Deputaților votează luni modificările la Codul administrativ al României, modificări care întăresc controlul politic asupra administrațiilor locale. Este de așteptat ca, în ciuda problemelor… Mai mult

08.07.2018

Berlinul schimbă politica față de Turcia: ministrul de externe – scrisoare deschisă către turcii din Germania

de Iulian Soare 23.7.2017

Turcii care locuiesc în Germania sunt bineveniți și “aparțin” acestor locuri, spune ministrul de Externe, Sigmar Gabriel, într-o scrisoare deschisă menită să asigure această minoritate că nimic nu se va schimba, în ceea ce-i privește, după schimbarea politicii Berlinului față de Ankara.

Măsurile represive și antidemocratice luate de președintele Recep Tayyip Erdoğan după puciul eșuat de anul trecut, a provocat tensionarea relațiilor Turciei cu statele occidentale. Germania se numără printre țările ce au criticat de mai multe ori regimul autoritar de la Ankara.

Prezentăm integral scrisoarea deschisă a ministrului Sigmar Gabriel:

Dragi compatrioţi turci,

Doresc să mă adresez vouă – şi în numele întregului guvern federal – în această formă. Mai ales voi simţiţi marile dificultăţi pe care le întâmpină momentan relaţia noastră cu Turcia.

Patria voastră se află în Germania – însă pentru mulţi dintre voi şi în Turcia. De aceea, vreau să vă spunem: prietenia între germani şi turci este o mare comoară. Ne-am angajat pentru relaţii bune cu Turcia şi deoarece ştim că o bună relaţie între Germania şi Turcia este importantă pentru dumneavoastră.

Acum însă, cetăţeni cinstiţi ai Germaniei sunt băgaţi la închisoare. Ca guvern federal german, nu putem asista la aceasta fără să acţionăm. Trebuie să ne apărăm cetăţenii. De aceea, politica guvernului federal vizavi de politica turcă se va schimba. Vom începe controlul colaborării şi, mai ales, al ajutoarelor financiare pentru Turcia şi vom pleda şi în Europa pentru o poziţie clară.

Ceea ce însă trebuie să ştiţi: nimic din acestea nu se îndreaptă împotriva oamenilor din Turcia şi a concetăţenilor noştri cu origini turceşti din Germania. Deoarece, indiferent cât de dificile sunt relaţiile politice dintre Germania şi Turcia, pentru noi rămâne clar: voi, oamenii de provenienţă turcă din Germania, sunteţi ai noştri, cu sau fără paşaport german.

Din suflet, Al Dumneavoastră, Sigmar Gabriel, Ministru Federal de Externe

Berlinul a anunţat vineri că va reexamina toate contractele de livrări de armament pentru Ankara, iar unele televiziuni germane au oprit difuzarea clipurilor de promovare a destinaţiei turistice Turcia, după ce Germania a decis să-și schimbe abordarea în această relație, din cauza numeroaselor încălcări ale drepturilor omului.

Astfel, se discută despre îngheţarea exporturilor germane de armament către Turcia, boicotul turisticși eliminarea unor garanții oferite afacerilor turceşti din Germania.

De asemenea, șeful Cancelariei germane, Peter Altmaier, a anunţat că executivul intenţionează să obţină din partea Bruxelles-ului îngheţarea fondurilor destinate Turciei în cadrul procesului de apropiere de UE, o sumă de aproape 4,5 miliarde euro până în 2020, din care însă s-au plătit Turciei doar 220 milioane euro.

Statele UE au tolerat numeroasele măsuri nedemocratice luate de președintele turc Erdogan pentru a nu periclita Acordul cu Ankara privind refugiații, care a dus la diminuarea semnificativă a intrărilor de imigranți pe ruta Grecia.

Mai mulți lideri europeni au denunțat însă șantajul practicat de Ankara la adresa UE și concesiile făcute de Uniune pentru a păstra ajutorul Turciei în criza refugiaților.

Publicat la data de 23.7.2017

CNP reduce estimarea creșterii PIB în prognoza de vară, de la 6,1 la 5,5%

Comisia Națională de Statistrică și Prognoză (CNP) a revizuit în scădere estimarea creșterii reale a Produsului Intern Brut (PIB) până la 5,5% în acest an,… Mai mult

Comisia Europeană: Kosovo îndeplinește toate criteriile pentru liberalizarea vizelor