vineri

29 martie, 2024

10 septembrie, 2015

bcrBanca Comercială Română (BCR) a renunţat la vânzarea unor credite neperformante în valoare de circa 2,7 miliarde de euro, din cauza ofertelor prea scăzute, au declarat două persoane apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Blackstone Group şi Lone Star Funds erau singurii ofertanţi rămaşi pentru portofoliul scos la vânzare de BCR, numit Proiectul Neptun, care constă în credite ale unor companii şi credite imobiliare, au arătat sursele.

Una dintre persoane a precizat că ofertele pentru acest portofoliu au fost prea scăzute.


Potrivit Mediafax, purtătorul de cuvânt al BCR, Ionuţ Stanimir, a refuzat să comenteze, la fel ca şi purtătorii de cuvânt care reprezintă Lone Star şi Blackstone.

Un purtător de cuvânt al Erste Group Bank, proprietarul BCR, a refuzat la rândul său să comenteze.

Directorul de risc al Erste, Andreas Gottschling, a declarat în august că grupul austriac va lua în considerare doar oferte cu o reducere „foarte modestă” faţă de valoarea contabilă a creditelor neperformante, atunci când le va scoate la vânzare.

BCR, cea mai mare bancă din România, a înregistrat în primul semestru un profit net de 603,4 milioane lei (135,7 mil. euro), de la pierderi de 276 milioane lei în intervalul similar din 2014, după ce costurile cu provizioanele s-au redus de la 1,3 miliarde lei la 26,2 milioane lei, pe fondul curăţării portofoliului.


BCR a trecut pe profit în primul trimestru al anului, când a raportat un rezultat de 344 milioane lei (77,1 mil. euro), continuând cu un profit net de 259,4 milioane lei în al doilea trimestru.

BCR şi-a redus drastic costurile cu provizioanele, de la 1,3 miliarde lei (293,6 mil. euro) în primul semestru al anului trecut la 26,2 milioane lei (5,9 mil. euro) la finele lunii iunie, în urma procesului intens de curăţare a bilanţului de credite cu probleme.

Rata creditelor neperformante s-a redus la 23,1%, de la 29,3% în iunie 2014, în condiţiile reducerii generale a portofoliului de credite determinată de recuperări, vânzări de portofolii de finanţări neperformante şi scoateri în afara bilanţului.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: