joi

18 aprilie, 2024

16 noiembrie, 2016

autostrada-accidentAccidentul de miercuri dimineața de pe A2, în care au fost avariate 17 mașini în mai multe puncte ale autostrăzii, a avut loc în condițiile în care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu are un contract semnat cu o firmă care să împrăștie materialul derapant, anunță Digi24.

Compania acuză Administrația de Meteorologie că nu a emis avertizare, însă, încă de dimineață, Poliția Rutieră făcuse o informare în acest sens.

Instituțiile statului dau dovadă de ineficiență în preîntâmpinarea accidentelor ruriere- fără excepție, vina pentru accidente este aruncată pe șoferii care ”nu adaptează viteza la condițiile de drum”.


Este și cazul accidentului de miercuri dimineața, când 17 vehicule s-au tamponat în mai multe puncte ale autostrăzii.

Una din cauzele incidentului pare a fi faptul că, deși în pragul iernii, CNAIR nu are un contract de întreținere a autostrăzii A2, sectorul București – Lehliu. O situație realizată de CNAIR acum o săptămână indica faptul că nu există un contract de intreținere pentru sector.

Ofertele se găsesc ”în analiză”, spunea CNAIR în 7 noiembrie.

Florin Dascălu, fost director CNAIR pentru întreținerea drumurilor și autostrăzilor naționale, afirmă pentru Digi24 că aceasta nu are utilaje și nici materialele necesare aprovizionate. ”Nu au utilaje în Centrele de Intervenție de pe autostrada A2, nici pe A1, nici pe A3, nu au sare, nici clorură, nici produs ecologic (un produs pe bază de uree – n.red). Nu prea au nimic pregătit pentru iarna”, spune el. Florin Dascălu mai afirmă că în bazele de iarnă ale CNAIR s-ar găsi doar 39,8% din utilajele care sunt necesare.


Într-un comunicat de presă remis miercuri la ora prânzului, CNAIR anunță: ”În această dimineaţă, pe autostrada A2, pe anumite sectoare izolate de drum, din cauza fenomenului de condens şi a temperaturilor scăzute, s-a format o peliculă de gheaţă pe partea carosabilă. Menţionăm că nu a fost emisă nicio atenţionare de polei de către Administraţia Naţională de Meteorologie”.

Totuși avertizări de polei au existat, chiar dacă acestea nu fuseseră emise de ANM.

”Atenție! Pe autostrada A2 Bucurelti-Constanța există porțiuni acoperite cu polei. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române îi sfătuieşte pe conducătorii auto care se deplasează pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa să manifeste prudenţă sporită la volan şi să reducă viteza, întrucât pe această arteră se semnalează porţiuni acoperite cu polei între kilometrii 12 şi 65.

De asemenea, între Feteşti şi Constanţa, pe anumite tronsoane, ceaţa a redus vizibilitatea sub 150 de metri”, spunea Poliția încă la ora 6.30.

”În urma evenimentelor din această dimineaţă, la nivelul CNAIR Central s-a constituit o Comisie care va cerceta şi va stabili modul în care s-a intervenit şi s-a acţionat pe autostrada A2. Comisia va cerceta modul în care s-a intervenit, dacă au fost respectate procedurile prevăzute în normativele în vigoare. În cazul în care Comisia va constata deficienţe, vor fi aplicate sancţiuni în consecinţă”, spun șefii CNAIR într-un comunicat de presă.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: