joi

28 martie, 2024

28 august, 2013

Autoritățile române au solicitat informații despre conținuturile a 36 de conturi de Facebook, în primele 6 luni ale anului 2013, a informat rețeaua de socializare.

Pentru cele 36 de adrese, Facebook a primit 16 solicitări de la autoritățile române, compania americană răspunzând în proporție de 63%.

De departe, autoritățile din Statele Unite sunt pe primul loc în privința conturilor de Facebook pentru care au făcut solicitări de informații – 20.000-21.000, în primul semestru.


În cazul SUA, Facebook nu a fost însă autorizată de autoritățile de la Washington să facă publice toate statisticile privind cererile lor.

”Continuăm să presăm guvernul Statelor Unite pentru a oferi mai multă transparenţă privind aceste solicitări, inclusiv informaţii precise şi tipuri de solicitări care privesc siguranţa naţională. Vom publica informaţiile actualizate pentru Statele Unite imediat ce obţinem autorizaţia oficială de a face acest lucru”, precizează rețeaua de socializare.

În Uniunea Europeană, Marea Britanie este pe primul loc în topul solicitărilor, cu 2.337 de conturi, urmată de Italia (2.306), Germania (2.068), Franța (1.598).

Potrivit Facebook, guvernele cer informaţii despre conturi, pentru a le folosi în investigaţii cu caracter oficial, în primul rând în legătură cu infracţiuni, cum ar fi jafuri sau răpiri.


În multe dintre aceste situaţii, solicitările guvernamentale sunt făcute pentru a obţine informaţii de bază privind utilizatorii, cum ar fi numele, adresa şi data creării contului. Alte solicitări pot avea ca scop obţinerea jurnalelor de adrese IP sau preluarea de conţinut din cont.

”Am raportat informaţiile cu privire la toate solicitările despre chestiuni penale sau de siguranţă naţională, în cadrul maxim permis de lege”, a menționat Facebook.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: