joi

25 aprilie, 2024

31 octombrie, 2018

Austria urmează exemplul SUA și Ungariei și nu va adera la acordul Organizației Națiunilor Unite pentru migrație, anunță miercuri agenția austriacă APA.

Reuters scrie că și Polonia ia în considerare ideea de a nu semna documentul final propus de ONU și acceptat de principiu în iulie 2018 de 193 membri ai ONU.

Decizia, scrie agenția de presă, a fost luată pe fondul îngrijorărilor exprimate de Austria cu privire la suveranitatea națională și a potențialelor restricții pe care acordul le-ar putea impune asupra libertății de decizie națională.


Austria nu va semna acordul care va statua drepturile refugiaților și ale migranților, acord programat să fie adoptat în decembrie în cadrul conferinței ONU organizate la Marrakesh, Maroc, precizează APA, citându-i pe cancelarul Sebastian Kurz și pe vice-cancelarul Heinz-Christian Strache.

Guvernul Austriei urmează să adopte o decizie cu privire la aderarea la acest tratat internațional în cursul zilei de miercuri, mai precizează APA. Cancelarul Sebastian Kurz a afirmat la începutul lunii octombrie că privește critic anumite prevederi ale acordului.

Acordul pregătit de ONU- denumit ”The Global Compact for Migration”- reprezintă primul acord global ce conține o viziune compleză asupra tuturor dimensiunilor migrației internaționale.

Negociat vreme de 2 ani – după ce Adunarea Generală ONU a adoptat, în septembrie 2016, la New York, o ”Declarație pentru Refugiați și Migranți” – acordul stabilește 23 de obiective în vederea unui management mai bun al migrației la niveluri locale, naționale, regionale și globale.


Ungaria a decis în iulie 2018 că nu va adera la acest tratat. Ministrul de Externe Peter Szijjarto, a făcut anunțul în cadrul unei conferințe dse presă organizate la Budapesta, în care a afirmat că acest document ”contravine bunului-simț și dorinței de a asigura securitatea Europei”.

SUA au fost primul stat care a respins ideea semnării acordului ONU. Ambasadorul american la ONU, Nikki Haley, afirma în decembrie 2017 că țara sa se mândrește cu leadership-ul în domeniul respectării drepturilor omului, dar că un acord internațional în acest domeniu ar reprezenta o încălcare a suveranității SUA.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: