luni

22 aprilie, 2024

13 aprilie, 2018

Grupul siderurgic ArcelorMittal a anunțat vineri că a propus Comisiei Europene cedarea de active din Europa, pentru a putea înlătura îngrijorările legate de efectul asupra concurenței legate de proiectul de cumpărare a grupului italian Ilva. Printre aceste active figurează și combinatul din Galați.

”Compania a înaintat o propunere de pachet de separare care să răspundă preocupărilor pe care Comisia le-a ridicat în timpul verificărilor. Pachetul de separare propus include următoarele active: ArcelorMittal Piombino, singura linie de zincare din Italia, ArcelorMittal Galaţi, România, ArcelorMittal Skopje, Macedonia, ArcelorMittal Ostrava, Republica Cehă, ArcelorMittal Dudelange, Luxemburg, şi liniile de zincare nr. 4 şi 5 de la Flemalle; decaparea, linile de laminare la rece şi ambalaje metalice acoperite din Tilleur, toate acestea din Liège, Belgia. Orice vânzare va fi condiţionată de finalizarea achiziţiei Ilva de către ArcelorMittal. Se aşteaptă ca, în acest caz, o decizie finală a Comisiei Europene să fie luată până pe 23 mai 2018”, transmite un comunicat al ArcelorMittal.

Sindicatele de la ArcelorMittal cunoșteau încă din martie, neoficial, date ale propunerii pe care patronatul urma să o formuleze Comisiei Europene.

(Citiți și: Sindicatele sunt îngrijorate de probabilitatea vânzării de către ArcelorMittal a combinatului siderurgic din Galaţi)


Combinatul siderurgic gălăţean mai are circa 5.400 de angajați din cei 27.000 pe care îi avea în anul privatizării (2001) şi mai produce aproximativ 2 milioane de tone de oțel anual.

Posibilul cumpărător al uzinei de la Galați ar putea fi un joint venture dintre alți jucători importanți pe piața oţelului din Italia și Ucraina.

Combinatul Ilva produce 12 milioane de tone de produse metalurgice pe an. Fiind amplasat în sudul Italiei, este foarte atractiv datorită capacităţilor de producţie de tablă groasă, producția putând fi ușor exportată prin Marea Mediterană.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: