miercuri

17 aprilie, 2024

27 iulie, 2017

Palatul Parlamentului a fost ales ca spațiu pentru organizarea reuniunilor de lucru care vor fi găzduite de România, pe perioada primelor șase luni ale anului 2019, când vom deține Președinția Consiliului UE.

Adoptarea acestei hotărâri s-a făcut pe baza unei analize de propuneri pentru clădiri care îndeplinesc criteriile organizatorice și posibilitățile de amenajare conform standardelor Consiliului UE.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), a avut loc cea de-a treia întrunire a Consiliului interministerial pentru pregătirea și exercitarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, reunit la Palatul Victoria sub conducerea premierului Mihai Tudose.


În cadrul ședinței au fost evidențiate progresele înregistrate în ultimele săptămâni și s-au definitivat liniile de acțiune necesare continuării demersurilor de organizare a Președinției României la Consiliul UE.

“Organizarea reuniunilor din marja Preşedinţiei Consiliului UE doar la Palatul Parlamentului este o greşeală. UE nu are nevoie de atâta lux cât crede PSD”

Purtătorul de cuvânt al PPE, europarlamentarul Siegfried Mureşan, afirmă că decizia Guvernului de a organiza reuniunile din marja Preşedinţiei României a Consiliului UE la Palatul Parlamentului este o „greşeală”, ele trebind să aibă loc şi în alte oraşe ale ţării, chiar dacă infrastructura nu este la fel de bună ca în Capitală, pentru că miniştrii UE „nu au nevoie de atâta lux cât crede PSD”.

„Este o mare greşeală, deoarece preşedinţia Consiliului UE este o mare oportunitate pentru a arăta Europei întreaga noastră ţară, nu doar Palatul Parlamentului. Reuniunile trebuie organizate în mai multe oraşe ale ţării. Guvernul ne va spune că este mai simplu şi mai ieftin să organizeze totul în Palatul Parlamentului. Eu spun că preşedinţia română a Consiliului nu este doar o serie de reuniuni care trebuie organizate pentru a scăpa de ele, ci este o oportunitate de a ne prezenta ţara Europei”, scrie europarlamentarul.


El afirmă că orice costuri suplimentare pentru România pentru organizarea unor reuniuni în provincie sunt bani bine investiţi şi „se vor întoarce înzecit” pentru comunităţi.

Europarlamentarul dă ca exemplu Timişoara, Cluj, Constanţa, Braşov, Iaşi, Sibiu ca oraşe în care pot fi organizate reuniuni, după specificul economiei din zonă. „Aşa se pune România pe harta Europei! Aşa se aduce Europa aproape de români!”, afirmă Mureşan.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: