vineri

19 aprilie, 2024

25 ianuarie, 2018

După prima conferință organizată la București la care au participat peste 300 de profesori din toată țara, cea de-a doua conferință SuperTeach va aduna sâmbătă, 27 ianuarie, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, peste 470 de cadre didactice și părinți din regiune.

La conferință profesorii vor urmări discursuri motivaționale și vor avea ocazia să participe la workshopuri pe teme cum ar fi impactul Mentalității Deschise în motivarea elevilor, o mai bună înțelegere a tipologiilor lor sau principii de formare a unor relații sănătoase între mentori și elevi.

„Mă bucur să văd că acest proiect ia amploare mai repede decât ne-am așteptat. Văd interesul profesorilor, implicarea oamenilor de calitate din afara sistemului de învățământ și cred că vom ajunge să creăm împreună o masă critică ce va genera transformarea acestuia din interior. Schimbarea începe cu fiecare dintre noi, este important să începem să lucrăm în această direcție”, a spus Dragoș Anastasiu, antrepenor, unul dintre inițiatorii programului SuperTeach.


Conferințele vor fi urmate de un program de formare în implementarea principiilor Mentalității Deschise în educație, un instrument folosit la nivel internațional pentru dezvoltarea personală. Acestea vor fi oferite de Institutul Arbinger, lider mondial în schimbarea mentalității reprezentat în România de Institutul Dezvoltării Personale, iar prima sesiune din acest program de formare va avea loc pe 9-10 martie la București.

„Institutul Dezvoltării Personale implementează deja cu succes la Școala Varlaam din Iași principiile mentalității deschise în educație, inspirând întreaga comunitate de elevi, profesori și părinți să abordeze procesul învățării cu o Mentalitate Deschisă, adică să-l privească pe celalalt ca fiind la fel de important, să țină cont de aspirațiile și nevoile celor din jur”, a spus Cristina Gheorghe, președintele IDP.

Printre speakerii prezenți sâmbătă se numară: Dragoș Anastasiu, antreprenor, Preot Constantin Necula, Cristina Gheorghe, președintele IDP, Oana Moraru, Fondator Școala Helikon, Claudia Chiru, profesor școală primară, Alexandru Ghiță, fondator EDUCATIVA, Daniela Ceredeev, profesor MERITO, Vasile Brașovanu, profesor Teach for Romania, Angela Dimișcă, profesor Teach for Romania. Aceștia vor împărtăși celor prezenți la conferință experiența lor în domeniul educațional și antreprenorial.

Temele abordate la workshop-uri:

  • Workshop 1 – „Outward Mindset for teachers” – Susținut de Cristina Gheorghe și Adrian Timofti, Director Liceul Varlaam
  • Workshop 2 – „Noua pedagogie a minții și a inimii” – Susținut de Oana Moraru
  • Workshop 3 – „Matematica în stil singaporez” – Susținut de Claudia Chiru
  • Workshop 4 – „Creierul și inteligența emoțională” – Susținut de Vasile Brașovanu
  • Workshop 5 – „Educație non-formală și tehnici alternative de învățare” – Susținut de Daniela Ceredeev
  • Workshop 6 – „Creativitate și autonomie în învățare” – Susținut de Angela Dimișcă

SuperTeach este o ințiativă care își propune să schimbe sistemul de învățământ din interior sprijinindu-i pe profesori să devină factori ai schimbării prin programe de formare în schimbarea mentalității proprii și a celor din jur. Proiectul este demarat de Fundația Romanian Business Leaders, cea mai importantă comunitate de antreprenori și executivi de top din România, EDUCATIVA și Institutul Dezvoltării Personale.

Ințiatorii proiectului sunt Dragoș Anastasiu, Felix Tătaru, Alexandru Ghiță, Cristina Gheorghe. Susținatorii conferinței de la Iași sunt: Eurolines Romania Group, GMP Group, Promer Group și Școala Varlaam.

Articole recomandate:

Etichete: , , ,

citește și

lasă un comentariu

2 răspunsuri

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

2 răspunsuri

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: