vineri

29 martie, 2024

31 iulie, 2017

Persoanele juridice române a căror activitate intră sub incidența impozitului specific și care au realizat la finele lui 2016 venituri cuprinse între 100.001 și 500.000 de euro, inclusiv, sunt obligate, în situația în care îndeplinesc și celelalte condiții prevăzute de Codul fiscal, la plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor.

Astfel, până la data de 25 august, acestea trebuie să comunice organelor fiscale teritoriale modificarea sistemului de impunere, informează Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Ce a anunțat ANAF:

  • Prin prevederile Legii nr. 177/2017 din 18 iulie 2017, privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 3/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, au fost aduse completări și modificări ale regimului fiscal aplicabil veniturilor obținute de către persoanele juridice care, începând cu data de 01.01.2017 au fost supuse impunerii potrivit regulilor impozitului specific.

 

  • Ca urmare a noilor prevederi, începând cu data de 01.08.2017, persoanele juridice române care intră sub incidența Legii nr. 170/2016 și care la data de 31 decembrie 2016 au realizat venituri cuprinse între 100.001 euro — 500.000 euro, inclusiv, sunt obligate la plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor, în situația în care îndeplinesc și celelalte condiții prevăzute de Codul fiscal.

Astfel, plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor se realizează dacă au realizat venituri, altele decât cele obținute din desfășurarea activităților în domeniul bancar, în domeniile asigurărilor și reasigurărilor, al pieței de capital, cu excepția persoanelor juridice care desfășoară activități de intermediere în aceste domenii, în domeniul jocurilor de noroc sau desfășoară activități de explorare, dezvoltare, exploatare a zăcămintelor petroliere și gazelor naturale.

Dacă au realizat venituri, altele decât cele din consultanță și management, în proporție de peste 80% din veniturile totale; capitalul social este deținut de persoane, altele decât statul și unitățile administrativ-teritoriale; nu se află în dizolvare, urmată de lichidare, înregistrată în registrul


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: