miercuri

17 aprilie, 2024

3 mai, 2016

anafANAF a publicat marți listele cu 2.672 contribuabili mari și mijlocii care au restanțe fiscale, anunță instituția. 

Listele pot fi accesate și consultate AICI.

Au fost amânate câteva zile listele cu persoane fizice care au venituri din activităţi independente sau profesii libere (cu restanțe mai mari de 10.000 lei), precum și cele cu persoane fizice care înregistrează restanțe de peste 1.500 lei.


Motivul amânării – în săptămâna 25-29.04.2016 a crescut foarte mult numărul contribuabililor care au decis să își stingă datoriile sau să își clarifice situația fiscală, precizează ANAF.

Statistica pentru firmele mari și mijlocii:

  • 186 de mari contribuabili, cu restanțe mai mari de 100.000 lei, înregistrează obligaţii fiscale totale de 2,60 miliarde de lei, din care 1,92 miliarde de lei obligații de plată principale şi 684 milioane de lei obligații accesorii. Din total, 417 milioane de lei reprezintă obligaţii de plată contestate.
  • 2.486 de contribuabili mijlocii, cu restanțe mai mari de 50.000 lei, au obligaţii fiscale restante în cuantum total de 3,80 miliarde de lei, din care obligații de plată principale în sumă de 2,85 miliarde de lei şi obligaţii fiscale accesorii în sumă de 950 milioane de lei. Din total, suma de 316 milioane de lei reprezintă obligaţii de plată contestate.

Sunt exceptate de la publicare obligaţiile fiscale pentru care s-au acordat şi sunt în derulare înlesniri la plată, cele a căror executare este suspendată și cele care au termene de plată stabilite în planul de reorganizare judiciară, menționează ANAF.

Contribuabilii cu restanțe fiscale înregistrate au primit notificări prealabile și li s-a oferit astfel posibilitatea stingerii datoriilor sau clarificării situației fiscale.


Potrivit ANAF, există 200.000 de persoane fizice cu restanțe de peste 1.500 de lei. Numele acestora vor fi făcute publice peste câteva zile.

Plafoanele peste care firmele și persoanele fizice sunt introduse în listele publice ale datornicilor:

  • 100.000 lei, în cazul marilor contribuabili
  • 50.000 lei, în cazul contribuabililor mijlocii
  • 10.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv persoanele fizice care au obligaţii fiscale restante aferente activităţilor economice desfăşurate independent sau profesiilor libere
  • 1.500 lei, în cazul persoanelor fizice, altele decât cele din categoria anterioară
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: