vineri

19 aprilie, 2024

18 ianuarie, 2017

FOTO: All About AMAZING

Airbus Group intenționează să testeze prototipul unei mașini care zboară cu pilot automat până la sfârșitul anului, a declarat Tom Endres, directorul general al grupului, citat de Reuters.

Airbus a înființat anul trecut o divizie numită Urban Air Mobility, care explorează concepte, cum ar fi un vehicul urban pentru persoane, ca o modalitate de a evita blocajele de pe drumurile marilor orașe. Călătorii ar putea rezerva vehiculul cu ajutorul unei aplicații similare cu sistemele de tip car-sharing.

Acum o sută de ani, transportul urban a coborât în subteran, acum avem mijloacele tehnologice necesare pentru a merge deasupra solului”, a spus Tom Enders, la conferința DLD digital din Munchen, adăugând că speră ca Airbus va putea promova un prototip pentru o singură persoană până la sfârșitul anului.


Șeful Airbus a confirmat că vehiculul este într-o fază de experimentare, dar și că urmărește dezvoltarea proiectului „foarte serios”. Astfel de tehnologii ar trebui să fie curate, pentru a evita poluarea orașelor aglomerate.

Tom Enders a mai spus că extindeera transportului urban în aer ar putea reduce, de asemenea, costurile pentru planificatorii infrastructurii orașului, care nu ar mai trebui „să injecteze miliarde în poduri și drumuri din beton”.

Airbus, care este cel mai mare producator mondial de elicoptere comerciale, a investit pentru a profita la maximum de noi tehnologii, cum ar fi conducerea autonomă și inteligența artificială, într-o vreme care evoluează spre ceea ce se poate numi o eră a maşinilor zburătoare, potrivit CEO Airbus.

Dacă ignorăm aceste evoluții, vom fi scoşi din segmente importante ale afacerii (noastre, n.r.)”, a mai spus Tom Endres.


Airbus a refuzat să spună cât de mult a investit compania în proiectul de mobilitate urbană, precizează Reuters.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: