vineri

19 aprilie, 2024

8 decembrie, 2017

Preşedintele Klaus Iohannis îndeamnă toate instituţiile statului să ţină cont nu doar de litera, ci şi de spiritul Legii Fundamentale, în mesajul său de Ziua Constituţiei, în care subliniază şi că promovarea statului de drept şi a independenţei justiţiei, lupta împotriva corupţiei, asigurarea integrităţii în funcţiile şi demnităţile publice sunt valori constituţionale care nu pot fi negociate, îngrădite sau eliminate.

De asemenea, șeful statului remarcă faptul că românii se dovedesc mai uniţi ca niciodată în jurul unor principii fundamentale, pentru a căror respectare militează activ, fără a mai accepta niciun pas înapoi.

Msajul şefului statului de Ziua Constituţiei României, în cele ce urmează:


În orice democraţie, Constituţia este expresia cea mai înaltă a valorilor unei naţiuni şi asigură acea legătură de încredere între cetăţeni şi instituţiile statului, esenţială pentru dezvoltarea solidă şi durabilă a oricărei societăţi.

Sub imperiul Legii Fundamentale, de la a cărei adoptare prin referendum sărbătorim astăzi 26 de ani, românii se dovedesc mai uniţi ca niciodată în jurul unor principii fundamentale, pentru a căror respectare militează activ, fără a mai accepta niciun pas înapoi. Promovarea statului de drept şi a independenţei justiţiei, lupta împotriva corupţiei, asigurarea integrităţii în funcţiile şi demnităţile publice sunt valori constituţionale care nu pot fi negociate, îngrădite sau eliminate.

Ca Preşedinte al României, în temeiul atribuţiilor de a veghea la respectarea Constituţiei, îndemn toate instituţiile statului să ţină cont nu doar de litera, ci şi de spiritul Legii Fundamentale, condiţie indispensabilă pentru buna guvernare a societăţii româneşti.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: